باگ جدی در ویندوز 10، سیستم قدرتمند 24 هسته ای شما را به زانو در می آورد!!
شما برای google کار می کنید. این خیلی فوق العادست، درسته؟ بله، میدونید چه چیز دیگه ای جالبه؟ سیستم شما یک پردازنده 24 هسته ای با 48 رشته پردازشی، 64 گیگا بایت رم و یک اس اس دی عالی دارد. شما کد نویسی خود را برای کروم در آن روز انجام داده اید، سپس بر روی کامپایل کلیک می کنید، شما انتظار یک نتیجه سریع را از سیستم پرقدرت خود دارید.
متوجه نمی شوید... مشکلی وجود دارد، سیستم شما به نظر متوقف شده، حرکت نشانگر موس به سختی انجام می گیرد...
در تلاش برای جلوگیری از کرش سیستم هستید، دکمه های Alt+Ctrl+Del را می فشارید تا Task Manager باز شود... از پردازنده و رم شما تنها 50 درصد استفاده می شود... پس چرا همه چیز از کار افتاده؟
از نظر Bruce Dawson به عنوان برنامه نویس گوگل تنها یک راه منطقی برای حل این مسئله وجود دارد. باید مشکل را رد یابی و تحلیل کرد، و نتیجه کشف باگ تخریب پراسس ها می شود.
توضیحات تکمیلی:
این مشکل که روی سیستمهای قدرتمندتر خود را پر رنگتر جلوه میدهد، مربوط به یکی از وظایف اصلی سیستم عامل یعنی مدیریت رشتههای پردازشی است. کدهایی که یک برنامه نویس برای تولید نرم افزار مینویسد، هنگام کامپایل شدن به صورت رشتههای پردازشی که بخشی از آن توسط کد نویس و بخش دیگر توسط سیستم عامل مدیریت میشود، به پردازنده ارسال میشوند و پردازشگر با تعامل حافظهی رم بالاخره فرایند مورد نظر را به اتمام میرساند. در صورتی که نرم افزار تولید شده کمی بزرگ باشد، برای کامپایل شدن زمان بیشتری را صرف میکند و در این حالت پردازندههایی که تعداد هستههای بیشتری دارند، در جهت پیشبرد سریعتر فرایند بسیار موثر هستند. هنگامی که رشتههای پردازشی به خوبی توسط برنامه نویس مدیریت اولیه شوند، سیستم عامل این رشتهها را به رشتههای پردازشی CPU ارسال میکند و محاسبات به صورت موازی انجام میشوند، اما همین محاسبات پس از تمام شدن بسته میشوند یا به اصتلاح میمیرند. برای بستن این پردازهها، مجدادا سیستم عامل و CPU وارد عمل میشوند تا عملیات مورد نظر به اتمام برسد، حال در این زمان چنانچه یکی از دو عامل یاد شده وظایف خود را به درستی انجام ندهند، افت سرعت محسوسی مشاهده میشود. مشکل نهفتهی ویندوز 10 نیز دقیقا همین جا است و متاسفانه این سیستم عامل در مرحلهی بستن پردازههای تولید شده، کارایی خود را از دست داده و نمیتواند به طور صحیح عملیات موازی سازی را انجام دهد. در این حالت هر چه تعداد رشتههای پردازشگر بیشتر باشند، تعداد پردازههایی که باید بسته شوند بیشتر میشوند و همین مساله باعث افت شدید سرعت و حتی نا تمام ماندن عملیات میگردد. لازم به ذکر است که ایراد وارد شده، تنها در ویندوز 10 گزارش شده است و شامل دیگر نسخههای ویندوز نیست. احتمالا مشکل مطرح شده به زودی با ارائهی بستهی به روز رسانی جدیدی توسط مایکروسافت حل خواهد شد، هر چند فعلا آپدیت جدیدی برای برطرف شدن مشکل مذکور منتشر نگردیده است.
منبع: techpowerup